Det var den forlængede weekend

En forlænget weekend skal man sjældent kimse ad, og det gør jeg skam heller ikke denne gang. Jeg har haft besøg fra Danmark, mere præcist en tidligere kollega og nuværende god ven, Jacob, og så er det godt med en ekstra dag til at komme igennem programmet.

Udover alt det obligatoriske med turen til Bergen med tilhørende rundvisning (Bryggen, Fløyen, Torgallmenningen, Eplehuset *kremt*), så blev der faktisk nørdet igennem. Vi har en fælles interesse i hjemmesider, og Jacob driver på snart tiende år en slags lokal-portal for Sallingområdet, som han efterhånden har fået bygget op til at være et temmelig omfattende og ikke mindst utrolig velbesøgt site. Vi bruger tiden på at snakke optimeringer, designforbedringer (som der er plads til), trafik og ikke mindst trafikanalyse. For ikke så længe siden er vi begge begyndt at bruge Google Analytics, og det har vi tilbragt mange timer på at lege med og ikke mindst forstå. Det er altså ikke så lidt information, man kan trække ud af det værktøj.

Der blev også nørdet på andre kanter. Blandt andet havde Jacob medbragt sine tre sæsoner af Klovn på DVD, og da jeg aldrig rigtig fik set noget til det, dengang vi boede i Danmark, var det oplagt at se en sæson eller to. Vi kom dog kun igennem den første.

Hver gang vi får besøg fra Danmark, er det alfa og omega, at de rejsende tager alt det med, som tolderne (og samvittigheden) tillader. I denne omgang blev det til ti store poser Super Piratos, tre bakker leverpostej, et (rigtigt!) rugbrød og fem rigtig gode øl (blandt andet et par trappister, som jeg ikke har smagt i en evighed) og en flaske whisky. Jo, der var skam glæde i det lille hjem.

Som sagt er den forlængede weekend slut, og derfor er det på tide at se dyner. I morgen venter en lang arbejdsdag igen.