Bergen i Brann

Bergen står på den anden ende for tiden, fordi de lokale fodbolddrenge er ved at vinde mesterskabet. Det har de ikke gjort i siger og skriver 44 år. Derfor var glæden naturligvis stor, da Brann, som holdet hedder, i går med 99,99% sikkerhed kunne sikre sig mesterskabet. Kun 99,99% fordi holdet nu er ni point foran Stabæk og oven i har de en meget bedre målscore. Det kan gå galt, men det er vist kun i et eller andet ekstremt teoretisk tankespil.

I går spillede de mod Lyn, som er en middelmådig Oslo-klub, som alle hader. Før og under kampen var der en vanvittig atmosfære så tyk, at man kunne skære store bidder forventning ud af den. Spillerne løb på banen til masser af flag og romerlys, og publikum var ellevilde. Det var kort fortalt en rigtig fed kamp, og det blev da ikke værre af, at Lyn fik udlignet med fire minutter tilbage, hvorefter Bergens tilbagevendte søn, Azar Karadas, scorede to kasser efter 92 og 93 minutter. Da eksploderede det hele. Selvfølgelig.
Sidste hjemmekamp i år er mod Viking fra Stavanger, og det bliver forhåbentlig en fed kamp af tre årsager:

  1. Det bliver sikkert den kamp, hvor guldet officielt deles ud.
  2. Viking giver altid Brann kamp til stregen (og ofte over).
  3. Viking er den klub i Norge med flest danskere; Allan Gaarde, Søren Berg og Nikolai Stokholm. Desuden spiller de tidligere SAS-ligaspillere Peter Ijeh og Razak Pimpong også her.

Så til lykke med guldet, Bergen. Det var vist på tide. Og kan vi så blive fri for at høre den sang en gang til?