Kort opsummering af sagen om illoyale links

Sagen om danske netmediers modstand mod Google News er kommet op i omdrejninger igen på det seneste. Derfor har jeg valgt at lave en lille roundup af, hvilke guldkorn som er sagt og skrevet om sagen i den sidste uges tid. Du er velkommen til at komme med flere links i kommentarerne.

Elmose er vel om nogen foregangsmand når det kommer til at belyse mediernes arrogance og uvidenhed om dybe links og nyhedsaggregatorer (Google i særdeleshed). Han har skrevet et par udmærkede artikler, som bestemt er værd at læse. Artiklen som i min verden startede det hele er et godt udgangspunkt, hvis du er ny i sagen.

Elmose linker også til Medieblogger, der har en rigtig god gennemgang af det, som medierne kalder “illoyale links” – hvad er det, og hvorfor er det det ikke. God argumentation og dokumentation direkte fra hestens mund. Desværre er der ingen konklusion, men spørgsmålet står stadig åbent.

Den bedste formulering finder vi dog hos dSeneste, hvor medierne ganske enkelt hives på skafottet. Når du har læst dette, er der ikke flere argumenter at tage af.

I udnævner en kirkegård for tv-programmer til årets nye medie, giver en web-pris til en chefredaktør, der vil bygge portaler, og I vil ikke have links, som er internettets valuta.

Digital Frontier kommer også med et frontalangreb mod medierne – veldokumenteret og -overvejet, selvom opgivelsen og hiven-hårttoter-ud-af-hovedbunden lyser stærkt igennem.

Men når alt kommer til alt, så kom Tveskov med den bedste på Twitter i går:

Diskussionen om danske (il)loyale dagbladslinks = skal dæksstolene på Titanic stå lige eller på skrå.

Nemlig. Skal netaviserne dø snart eller bare lidt senere?

Som sagt, har du noget at tilføje, så smid en kommentar.