PictureShow – endnu en foto-app til iPhone

Næst efter prutte-apps må foto-apps være en af de mest udbredte former for apps til iPhone. Specielt efter iPhone 4 kom på gaden med et endnu bedre kamera, har denne kategori nærmest eksploderet, og internettet har sjældent set så mange udbrændte, overbelyste og falmede fotos som nu. Jeg har set lidt på en af disse apps, PictureShow.PictureShow er som nævnt endnu en foto app i en lang række af iPhone apps der kan give dine billeder det der 70′er look. Det startede med Hipstamatic og siden har lavinen rullet hurtigere og hurtigere.

PictureShow udmærker sig ved at man kan pille ved ganske mange indstillinger og flere af dem kan sættes nøjagtig som man vil have dem og ikke med presets som i Hipstamatic og Instagram. I modsætning til Hipstamatic, hvor man skal have en ide om hvordan billedet skal være før man tager det, tilpasser man altså billedet efter det er taget.

Som jeg allerede har været inde på, er der en hel del at pille ved i PictureShow. Indstillingerne er delt ind i tre hovedgrupper:

  • Style – her ændrer man papirtype, støj, lys osv.
  • Color – stil på farverne i hver sin kanal (rød, grøn, blå) og skru op og ned for eksponering og kontrast.
  • Text – læg tekst på dine fotos.

PictureShow har 27 presets som man kan arbejde videre med. Enten kan man vælge en specifik, en tilfældig eller man kan scrolle igennem dem ved at trække billedet op eller ned til man finder en type som passer. Herefter kan man ændre på indstillingerne nævnt ovenfor, og det giver en hel del forskellige udtryk alt i alt.

Billederne kan naturligvis deles på nettet; det kan sendes til Twitter, Facebook, Flickr og Blogger, eller det kan sendes via email og gemmes i telefonens egen kamerarulle. PictureShow har ikke en egen delingstjeneste som fx Instagram, så billeder delt på Twitter ender på yFrog.

PictureShow er ganske nemt at bruge, og jeg synes at de mange indstillingsmuligheder gør det værd at overveje næste gang man synes at man trænger til en ny foto-app til iPhone. Hent PictureShow i iTunes her.