Når hjemmelavet pizza er bedst

Hjemmelavet pizza er fantastisk, når man får gjort det ordentligt. På Grill & Kokkerier har en fin artikel om det at lave sin egen pizza. Den er lidt avanceret – f.eks. antages det at man bruger en pizzasten eller lignende, men grundprincipperne bør alle pizzaelskere lære sig udenad.

Hold det enkelt når du putter fyld på en pizza. Ikke noget med 5 forskellige typer kød og så lige lidt chapignon og peberfrugt på toppen. Jo mere fyld der er på, jo længere tid skal pizzaen have. Dette betyder at vi ikke kan lave en lynbagt pizza og derved ikke opnår de egenskaber som en sådan lynbagning giver (ud over mere tid selvfølgelig).

Dette er efter min mening den største grund til at hjemmelavede pizzaer bliver en nederen oplevelse i forhold til dem, man får serveret på pizzarestauranter. Specielt brugen af kødfars er helt skudt ved siden af. Hold det enkelt med maksimalt 3-4 forskellige ingredientser og skær grøntsagerne syltynde – så vil du opdage, at din pizza bliver meget bedre.