Operation: Bedre dansk ordbog i Wordfeud

Vi har brug for en ny dansk ordbog i Wordfeud!

Alle, som spiller Wordfeud på dansk, har på et eller andet tidspunkt oplevet, at spillet ikke accepterer ellers helt kurante danske ord. Det er – sagt på godt dansk – pisse irriterende.

Nu forholder det sig sådan, at svenskerne har fået opdateret sin ordbog til den som Svenska Akademien vedligeholder*.

Det vil vi også have!

Derfor synes jeg, at vi danske Wordfeudspillere må stå sammen og gøre opmærksom på, at:

  • den danske ordbog i Wordfeud er elendig
  • at vi er mange, som med stor iver spiller et spil, hvor man vinder ved at være bedst til at stave korrekt.

Det, jeg vil frem til er, at vi bør lægge pres på ikke kun udvikleren bag Wordfeud men også på Dansk Sprognævn, som står bag Retskrivningsordbogen, for at få dem til at blive interesserede i et samarbejde.

Jeg har ikke kunnet finde information om licensering af Retskrivningsordbogen. Derfor kan det godt hænde, at dette projekt løber panden mod muren længe før det kommer i gang, hvis det viser sig, at det er helt umuligt juridisk set.

Jeg har derimod kunnet finde kontaktinformation til både udvikleren og Dansk Sprognævn. Jeg synes, at du bør sende en eller flere emails til support@wordfeud.com for at gøre opmærksom på din misnøje vedr. spillet. Det er også en god ide at følge med på den officielle udviklerblog og kommentere ivrigt på indlæggene. Dernæst bør du sende en til adm@dsn.dk, for at fortælle om problemet med Wordfeud og gøre opmærksom på det herlige i at tvære andre mennesker i den ædle kunst at kunne stave de vanskeligste ord rigtigt.

Update: Udvikleren er (selvfølgelig) også at finde på Twitter som @wordfeud!

Update 2: Giv også din mening til kende i din lokale app store ved at give spillet en (passende) lav karakter sammen med en kommentar om, at kvaliteten på ordbogen ikke er tilfredsstillende.

Det kan også hænde, at det betaler sig at kontakte Dansk Sprognævns videnskoordinator, men det vil jeg lade dig vurdere. Her finder du nødvendig kontaktinformation.

Husk: Ægte scrabblespillere giver sig ikke uden kamp! Spred ordet!

*) Nu ved jeg ikke alverden om Svenska Akademien, men jeg har indtryk af, at det er en ganske heftig ordbog og temmelig sikkert en, som svarer til Retskrivningsordbogen.

 

Deltag i Wordfeud-konkurrencen og vind 100 kr!